Poradna iRobot Roomba 780

Autor: | Vloženo: 27.07.2014 000 21:22 | Témata: Poradna iRobot Roomba 780

Trasy vysávání roomby 780

Dobrý den, od kamarádky jsem si na zkoušku půjčila Roombu 780, protože zvažuji její koupi. Vysával 25m pokoj+3m předsíň (spojené přechodovou lištou). Robot jezdil naprosto nekoordinovaně po obou místnostech s tím, že např. prostor pod stolem vysával 7x a zase jiná místa opomněl úplně a zůstal tam nepořádek (psí chlupy)_zejména u zdí a rohy. Navíc se vypnul ve středu místnosti a nedojel se zaparkovat do nabíječky. Můžete mi prosím poradit proč? Kamarádky jsem se ptala, ona robot při práci nesleduje a neprovádí po něm ta důkladnou kontrolu. Děkuji za radu.

  • ONLINESHOP.cz

    ONLINESHOP.cz

    28. července 2014

    Dobrý den,
    systém vysávání iRobotu se opravdu může zdát chaotický. Na druhou stranu výsledek úklidu je na vysoké úrovni. Tím, že robot např. pod stůl najede z více pozic zaručí 100% úklid.

    K robotu se dodávají virtuální zdi. Tyto zdi mají za úkol robota "nepustit" do další místnosti, pokud nebude první místnost uklizena. V případě, že nebude virtuální zeď umístěna, dojde k přejíždění robotu z jedné místnosti do druhé a tím i snížení kvality úklidu.

    Nevíme, jak byla baterie nabita a kde se nacházela základna. Všeobecně nemá ale Roomba problém s návratem do základny.

    Výrobky iRobot jsou vrcholem v robotických vysavačích. Žádná jiná firma Vám nenabídne u svých výrobků tak propracovaný systém sběru nečistoty. Velkou výhodou je i kvalita dílů jako je např. kartáč. Je to navíc pravidelný vítěz testu robotických vysavačů - http://www.onlineshop.cz...

    Pokud ale hledáte kvalitní robot s propracovaným pojezdem, nabídneme robota od Miele. Díky Smart Navigation je pojezd pravidelný a vysavač uklidí opravdu celou místnost. Nemá ale podtlakové sání mezi kartáči tak jako iRobot - http://www.onlineshop.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • 28. července 2014 - Oficiální zástupce obchodu roboticky-vysavac.cz

    Dobrý den,model Roomba 780 je nejvyšším modelem ze série 700, na jedno nabití by měl vysát cca 120m2, takže pokud Vám zapůjčený model nezvládne vysát 28 metrů, to není běžné chování robota.Všechny vysavače od iRobota mají umělou inteligenci a prostor si mapují pomocí zpomalených dotyků, takže uklidí celý prostor, cca 3x vysaje jedno místo, proto je kvalita úklidu vysoká. Jestli zůstala Roomba stát po úklidu v prostoru, vypadá to na vadnou baterii nebo robot nevidí nabíjecí stanici nebo nabíjecí stanice není v prostoru. Robotické vysavače jsou určeny k pravidelnému vysávání, takže pokud bylo větší znečištění v prostoru před prvním spuštěním, je možné, že vše na jedno vysátí nepobral. Máte-li více chlupů od mazlíčků v domácnosti, je potřeba pravidelně čistit kartáče a zásobník na nečistoty.
    S pozdravem Robotický vysavač
    http://www.roboticky-vysavac.cz/

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • 28. července 2014 - Oficiální zástupce obchodu ROBOT WORLD

    Dobrý den,
    Roomba 780 patří k nejvyšším modelům od iRobotu. Díky Virtuálním majákům http://www.roboticky-vysavac.cz..., které podporuje, zvládne na jedno nabití vysát 120m2. Virtuální maják slouží jako převaděč, kdy Roombu nepustí z místnosti, dokud ji celou nevysaje.
    Kvalita úklidu je velmi vysoká, pokryje až 98 % místnosti. Prostor si mapuje zpomaleným dotykem, takže přesně ví kde už vysával a kde ne. Pro lidské oko to vypadá jako velký chaos.
    Roomba má jedinečný systému úklidu dvou proti sobě se točícím kartáčům. Kdy jeden je štětinový, ten sesbírá hrubší nečistoty jako jsou vlasy, chlupy a drobky, druhý kartáč je gumový, který slouží jako stěrka a setře i ten nejjemnější prach a písek.
    Roombu, kterou jste si zapůjčila nefunguje standardně. Po ukončení úklidu se robot vždy vrací do nabíjecí stanice. Pokud zůstal stát v místnosti a vypnutý, vypadá to na slabou baterii. Doporučujeme zkontrolovat zda se robot nabíjí cca 3 hodiny, pokud je nabíjecí cyklus kratší, zřejmě došlo k poklesu kapacity. Životnost baterií je cca 550 nabíjecích cyklů. Pokud vydrží vysávat jen 28m2, doporučujeme vyměnit za novou baterii.
    S pozdravem Robot World
    http://www.robotworld.cz/

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.