Poradna iRobot Roomba 980

Autor: | Vloženo: 15.08.2019 000 20:24 | Témata: Poradna iRobot Roomba 980

1/ Nastavení 1 místnosti. 2/ Monitoring průběhu úklidu

Dobrý den, prosím o 2 rady.
1/ Jak nastavím přes aplikaci robota, když chci uklidit jen 1 místnost (ze 4 místností). Nabíjecí stanice je umístěna mimo požadovanou místnost.
2/ Vysavač v průběhu úklidu neposkytuje v aplikaci žádné informace, o fázi v úklidu - co právě dosud uklidil. Pouze až úklid dokončí a vrátí se do nabíjecí stanice, pak jen pošle zprávu a mapku, že úklid dokončil.
Je normální, že aplikace nezobrazuje průběžný úklid?
Je to normální? Nebo kde je prosím problém.

Předem děkuji za odpovědi.

  • 16. srpna 2019 - Odpověď partnera sekce roboticky-vysavac.cz

    Dobrý den,

    k bodu 1. tuto možnost model iRobot Roomba 980 nemá. Možnost rozdělení, pojmenování a následného poslání robota do daných místností mají až modely iRobot Roomba i7 a iRobot Roomba i7+.
    Bod 2. ano aplikace v průběhu úklidu nezobrazuje mapu pokrytí, ani kde již robot byl. Mapa pokrytí, tedy i cesta robota se Vám zobrazí až po skončení úklidu.

    Přejeme hezký den

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
    • Petr

      18. srpna 2019 - Petr

      Dobrý den,
      děkujeme za Vaše objasnění.
      Co se týče jedné „špinavé“ místnosti, jedinou možností se tedy jeví, ručně donést robota do „špinavé“ místnosti. Pak ho zapnout a zavřít dveře, aby místnost uklidil. Po úklidu ho poslat pomocí tlačítka „domeček“ do nabíjecí stanice. Nebude robot ručním přesunem nějak zmaten (při příštím úklidu celého bytu)? Nebo je to takto v pořádku? Předem děkujeme za odpověď a přejeme krásný den.


    • roboticky-vysavac.cz

      19. srpna 2019 - Komentář partnera sekce roboticky-vysavac.cz

      Dobrý den,

      přenášení tomuto modelu robotického vysavače nevadí. Prostor si bude mapovat od začátku dalšího úklidu. Lze to tedy udělat způsobem, který popisujete. Robota manuálně přemístit do požadované místnosti a vytvořit mu bariéru zavřenými dveřmi či využít virtuální stěnu. Jakmile robot plochu vysaje, zastaví se a zahlásí dokončení úklidu. Pak jej buď zanesete zpět do stanice nebo dveře otevřete a přes tlačítko domečku dáte pokyn k navrácení. Při příštím úklidu nepoznáte rozdíl na práci robota, že byl v minulosti přenášen.

      Tento systém hodně využívají uživatelé například v patrových domech. S robotem pracují jak ve spodním, tak i horním patře bez náznaku zmatečného pohybu vysavače, který se vždy přizpůsobí danému prostoru.

      Přejeme hezký den


    • Petr

      22. srpna 2019 - Petr

      Moc děkujeme za Vaši odpověď. Přejeme Vám pěkný den, Petr.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.