Poradna Rowenta RR 8595 WH

Autor: veronika | Vloženo: 10.08.2023 000 09:48 | Témata: Poradna Rowenta RR 8595 WH

veronika

Rozdíl mezi vysavači

Jaký je rozdíl mezi Rowenta RR 7975 WH a RR 8595 WH.

Jaký vasavač by jste doporučili - důležitý výkon, sací výkon, mop.

Děkuji

  • 10. srpna 2023 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobry den,
    dekujeme za dotaz. Oba modely pouzivaji k navigaci laser, TOF a infra cidla, tedy jedna se o velice precizni navigovani s rozeznavanim prekazek, moznosti vytvoreni mapy domacnosti, no-go, no-mop zon, automaticke dobijeni, aplikaci v cestine atp. Tam je rozdil minimalni. Oba maji elektronicky ovladany mop, model RR8595 ma vetsi nadrzku na vodu, jinak vykon vytirani je srovnatelny. Tady ma jednu vyhodu model RR7975 a to, ze ma chytry mod Y vytirani, kdy robot imituje pohyby klasickym mopem. Efekt vytirani je tedy lepsi, nicmene trva mu to s pouzitim tohoto modu o dost dele.

    Zasadni rozdil je v sacim vykonu, kdy model RR7975 je porad nejvykonnejsim robotem na trhu se sacim vykonem az 12 000 pascalu. Naproti tomu model RR8595 ma saci vykon 2 700 pascalu. Zda se to jako propastny rozdil, ale realne ma vyssi saci vykon smysl pouze tehdy, kdy mate v domacnosti primarne koberce. Na tvrdych podlahach vysavace nevyuzivaji vice nez 2 000 pascalu, protoze ten rozdil mezi 2 000 a treba 5 000 na tvrde podlaze je minimalni. Ale spotreba elektriny z baterie diametralne vyssi. I proto ma model RR7975 daleko silnejsi baterii aby robot pri pouzivani na vyssi saci vykony neco vydrzel. Tedy pokud mate v domacnosti pouze tvrde podlahy a treba jeden-dva kusy mensich kobercu, tak kvalita uklidu bude u obou vysavacu plne srovnatelna.

    Dalsi zasadni rozdil je v tom, ze model RR8595 ma automatickou vysypavaci stanici. To znamena, ze robot se automaticky vysype do stanice po dokonceni uklidu a neni tak nutne vysypavat nadobu v robotovi po kazdem uklidu, robot to udela za Vas. Ve stanici jsou sacky, ktere jsou stejne, jako v klasickych Rowenta sackovych vysacich. Tedy maji objem az 4,5 litru a realne jeden sacek vydrzi 2-4 mesice nez se naplni. V baleni mate 3 sacky, takze realne rok nemusite resit nakup novych sacku. Pak sada 4ks stoji zhruba 300-350kc a mate to na dalsi rok. Obrovskou vyhodou sacku je, ze jsou 3 vrstve maji filtraci prachu a alergenu az 99,98% a maji automaticky uzaver otvoru pri vymene sacku, tedy idealni i pro alergiky. Navic diky 3 vrstvam nejsou necistoty v sacku citit ani po 2 mesich, coz u konkurence, kde pouzivaji papirove sacky nebo 1 vrstve je. Takze pokud mate zvirata, tak idealni reseni.

    Model RR7975 bude tento rok koncit a pristi rok ho nahrazujeme jinym revolucnim robotem, kdezto model RR8595 bude pokracovat i pristi rok. Coz pro nekoho muze byt taky podstatne pri rozhodovani.

    Pokud tedy mate v domacnosti primarne koberce, berte RR7975, pokud nemate, berte RR8595.

    Verime, ze si na zaklade techto informaci vyberete :).

    Hezky den
    Rowenta

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.