Nejnovější recenze ze sekce Robotické vysavače
- Kvalitní značka.
- Výborná orientace v prostoru.
- Jednoduchá obsluha - jednoduché ovládání přes aplikaci v mobilu.
- Odstraní i zvířecí chlupy .
- Dobře se udržuje.
- Robot na počátku dlouho mapuje okolí pro vytvoření mapy.
- Dokovací stanice nemá nádržku na vodu.
- Robot si sám nevyčistí mopovací textilii.
- Mopování klasické vytírání nenahradí.
Vysavač při prvním použití vytvářel mapu docela dlouho (cca 60m2 44 min.), Pomocí aplikace lze prostor rozdělit do samostatných místností, ty pojmenovat a mapu uložit. Dále aplikace umožňuje nastavit individuální režim čištění a mopování pro každý prostor a možnost poslat zařízení k čištění či mopování konkrétních oblastí.
Robotický vysáváč vysává až překvapivě dobře. Na tvrdé podlahy bezkonkurenční. Vysávání robot zvládá systematicky, kvalitně a rychle, a to i v těsné blízkosti nábytku. Robot má velmi dobře vyřešenou navigaci.
Aplikace je v češtině, je jednoduchá a stabilní, robot neztrácí mapu.
Robot má 3 druhy mopu v balení, 2 pro mokré vytírání, 1 pro suché na jemný prach. Nádobka na vodu je malá, takže vždy po vytření konkrétní místnosti je vhodné ručně propláchnout mopovací hadřík, u toho doplnit nádobku vodou a následně poslat vysavač vytírat další místnost.
Za uváděnou cenu by dokovací stanice již mohla obsahovat nádržku na čistou a špinavou vodu, kdy by táto činnost již nemusela být prováděná ručně.
Pro kvalitní vysávání doporučuji, pokud mám hodnotit vytírání, lze za danou cenu koupit šikovnějšího pomocníka.
- Prostor pokryje překvapivě dobře.
- Množství vody pro vytírání je možno zvolit ve třech úrovních.
- Aplikace se sama snaží rozlišit místnosti. Když to neodhadne správně, pohodlně je rozdělíte nebo sloučíte sami.
- Možnosti automatizace, režim nerušit.
- Mechanická konstrukce je překvapivě dobrá - vše je kvalitní, přesné.
- Mapování místnosti je díky lidaru velmi přesné.
- Je schopen pracovat s měnící se situací - mapu aktualizuje průběžně.
- Více map v aplikaci - hodí se pro použití ve více patrech.
- Kvalita vysávání a vytírání je překvapivě dobrá, zdá se, že při použití obden uklidí i menší zaschlé cákance na dlažbě v kuchyni.
- Spotřební materiál se dá koupit.
- Náhradní díly zatím nevím, vypadá to, že v Číně by se mohl dát koupit lidar i pohonné motorky pod jinou značkou - nezkoušel jsem.
- Aplikace je málo intuitivní, občas tápu co mám udělat. (Šedý text neznamená, že je zakázán.)
- Průvodce prvotního spárování vysavače v aplikaci je špatně - najděte si v papírovém návodu, jak uvedete robot do režimu párování. Tlačítko Reset to opravdu není.
- Naprosto nesmyslné hlášky. Při startu nabíjení hlásí "Nabijte mě, prosím", při připojování na WiFi hlásí, že je připojen (vzápětí hlásí znovu, že je připojen, až se opravdu připojí.). Je vidět, že české zastoupení se na lokalizaci dost vykašlalo.
- Hlášky namluvila nějaká nafrněná pražanda dialektem. Působí to komicky až smutně. Vysavač jsem tedy pojmenoval Máňa.
- Nepřišel jsem na způsob, jak vysavač vypnout, když je v nabíjecí stanici. Musím jej sundat a pak začíná závod s časem, abych jej vypnul dříve, než začne hledat nabíjecí stanici.
- Ruční ovládání přes aplikaci není vždy konzistentní - při stisku otáčení danou dobu se někdy otočí o jiný úhel.
- Stalo se mi, že při ručním najetí na místo úplne ztartil orientaci.
Tohle je náš první robotický vysavač. Ačkoliv jsem vyjmenoval spoustu nevýhod, vysavač mě mile překvapil. Až si zvyknete na nafrněný hlas říkající nesmysly a naučíte se pracovat s aplikací, která má mezery v UX designu, bude to fajn. První dojem z aplikace je otřesný, pak se s tím dá v pohodě žít. Naopak dojem z kvality výroby, vysávání a mopování je výborný a o to u vysavače jde především.
Dokovací stanici a automatické vysypávání jsem zatím nevyzkoušel.
Zatím jsem nepřišel na to, jak nastavit různé množství vody pro různé místnosti - snad to půjde, střední úroveň je akorát na dlažbu, ale příliš na plovoucí podlahu.
POZOR - vysavač potřebuje kolem dokovací stanice volný prostor 50 cm zleva i zprava a 150 cm zepředu. Tohle jsem nevěl a v našem malém domku nebylo jednoduché takové místo najít. Nakonec to dopadlo tak, že vysavač má své místo, ale při nepoužívání jej uklízíme jinam.
- Jednoduchá aplikace v ČR
- Kvalitní vysávání
- Super vibrační mopování
- Možnost zapnout tichý režim
- Vyprazdňování v nabíjecí stanici
- Nastavení No Go a No MOP zón
- Nevejde se pod sedačku
Tento vysavač Roventa X-Plorer X240+ Al Animal 8000Pa mě překvapil svou šikovnosti. Kvalitní úklid v rozích a v blízkosti nábytku. Kvalitní vibrační mopování . Jednoduchá aplikace v češtině. Nahrávání více map v aplikaci. Přechod do místnosti přes práh. Automatické vysypání prachové nádobky. Jednoduché vyčištění sacího filtru. Jen jedna nevýhoda, na výšku je vyšší a nedostane se pod sedačku. Za mě obrovská spokojenost a můžu tento vysavač jen doporučit.
Za tuto cenu super. Je hlučný, obsluha jednoduchá, výkon dobrý. Uvidíme za delší dobu.
- Zajizdi do vsech rohu
- Pomerne tichy
- Pouzivani aplikace je pro slozitejsi
Jsem nadsena z moznosti vysavani a mopovani.Vysavac je skvela volba pro lidi,kteri maji domaci mazlicky a nechteji se kazdy den zabyvat uklidem.Instalace je urcite pro lidi,kteri se vyznaji v IT.S fukncemi aplikacemi jeste trosku bojujj,zatim se mi nepodarilo nastavit tozvrh ukolu,chce to urcite vice casu.
- Automatické vyprazdňování sběrného koše
- Detekce i malých překážek
- 4 stupně výkonu vysávání
- Skvěle mopuje (i vysává)
- Intuitivní mobilní aplikace
- Jednoduché ovládání
- Vysoce účinný HEPA filtr
- Snadná údržba
- Stylový design
- Vysoká úspora vašeho času
- Vyšší cena
- Nelze využít u koberců s vysokým vlasem
- Vyšší hlučnost při vysypávání nádržky
Při rozbalení si všimnete obsáhlého návodu, který vás může zprvu zarazit, ale obavy nejsou na místě, vše je plně automatické a nastavení velmi jednoduché. Prvním nastavením vás zcela intuitivně provede aplikace Rowenta Robots a po zadokování do stanice a prvním nabití si při prvním úklidu robot díky laserovým snímačům vytvoří mapu domácnosti. Vše probíhá automaticky, robot si poradí se všemi překážkami a díky pokročilým senzorům je i velmi bezpečný nejen pro okolí, ale i pro sebe. V aplikaci navolíte vše potřebné, od síly vysávání, přes úroveň vlhkosti, výběr zón úklidu, až po celkový rozvrh, kdy, jak a co je třeba uklízet. Vše následně probíhá zcela automaticky, snad jen je třeba hlídat hladinu vody v mopovací nádržce, pokud se rozhodnete použít nástavec na mopování. Jsou zde i veškeré informace o robotickém vysavači a vše je propojeno pro co nejjednodušší manipulaci. Po každém ukončení vysávání zajede vysavač do dokovací stanice, kde vyprázdní obsah nečistot do prachového sáčku o vysoké kapacitě 4,5 litru, který je vybaven pokročilou filtrací, díky čemuž se snižují ekonomické náklady o nutnost dalšího filtru. I po prvním vysávání byl znatelný rozdíl i na starším koberci a pokud něco vytknout, tak že snad všechny robotické vysavače mají problém s koberci, které mají vysoký chlup, který se zamotává do kartáčů. Jde sice o vysavač s vyšší cenovkou, ale každá koruna se zde zaručeně vyplatí a po čase se vám investice vrátí, tím rychleji že nejcennější komoditou je v dnešní době čas.
- Vzhled
- Funkčnost
- Jednoduchá instalace, ovládání
- Aplikace v češtině, která je jednoduchá a snadno se zvolí program a lze vytvořit i úklidový plán
- Doopravdy uklidí každý kousek podlahy včetně rohů
- Vyhne se překážce a okolo překážky precizně uklidí
- Nic možná jen vyšší cena, ale za kvalitu si člověk rád připlatí
Rowenta robotický vysavač je skvělý pomocník do domácnosti. Žiji s rodinou ve velkém domě, máme psa i kočku a náš "Bob" se u nás pomalu ani nezastaví. Ano, správě svůj vysavač si v aplikaci můžete pojmenovat! Z rowenta aplikace jsem nadšená, lze s ní snadno pracovat, nabízí několik programů na vysávání i mopování, úklidový plán ale nejlepší je to, že je v českém jazyce!
- jsem zatím velice spokojená, dělá to co mu naprogramujete
- nejsou rozděleny nádrže na čistou a špinavou vodu
Robík je malý, ale šikovný pomocník do domácnosti. Je radost pozorovat ho při práci, do které je vždycky připravený se pustit. Vysává spolehlivě, ačkoli po něm občas nějaké smítko zbyde, a mopování je také dobré. Občas má problémy s nějakým prahem, ale tvrdohlavě najíždí tak dlouho, že překážku nakonec překoná. (Škoda, že si to příště nepamatuje.) Cena je vyšší, ale podle našeho názoru oprávněná. Připojení k Wi-Fi byl trochu oříšek, ale také jsme to zvládli. Ovládání mobilem je zatím jen v angličtině, ale dá se pochopit i pro ty, kteří ovládají jen češtinu.
- Trochu problém při instalaci aplikace. Je tam sice pěkný barevný návod, ale stejně jsem se trochu zapotil, než se mi ji podařilo nainstalovat.
- Tištěný návod je opravdu velice, velice, velice stručný. (Toto neplatí pro návod na instalaci aplikace.)
Vysaje systematicky celý byt. Nevěřil jsem, že druhý den po tom, co jsem vysál ručním vysavačem, ten robotický ještě uklidí tolik prachu, chlupů z kocoura a vlasů.
Aplikace (která sice není k úklidu bezpodmínečně nutná), pomocí které můžete konkrétně nastavit co, má robot uklízet, jak a kdy je v češtině!!!
Velká výdrž baterie - po úklidu kuchyně, ložnice, obýváku a chodby - cca 30m2, který trval 35 minut (i to vám aplikace ukáže) byla baterie ještě ze 75% nabitá.
Je skvelej, tichej, predcil vsechna ocekavani.
- Kvalitní čištění
Doporučuji všem kupujícím, aby při případné úspěšné reklamaci výrobku stejného výrobce trvali na výměně výrobku, nikoliv na vrácení peněz.
- Je tišší než náš předchozí vysavač
- velmi pěkně vysává
- umí vysát jen vybranou zónu
- oproti předchozímu vysává velmi efektivně systematicky a rychle
- Dobrý poměr cena/výkon
- spouštění vysávání na dálku přes aplikaci
- jdou nastavit zóny, kde je koberec a nemá mopovat
- Ovládací aplikace třetí strany, ne vždy uplně intutivní
- po druhém vysávání mě zmyzely z mapy místnosti
Jsme velmi spokojení. Vysává velmi dobře, rychle a není tak hlasitý. Pokročilejší funkce jsou super. Má lepší poměr cena / výkon oproti kokurenci. Vypadá kvalitně. Nyní akce 3 roky záruka!
Reakce značky TESLA
děkujeme Vám za recenzi a za to, že jste si vybral náš laserový robotický vysavač TESLA RoboStar iQ700.
Pokud Vám z mapy zmizely místnosti, můžete je zpětně vyvolat v nastavení/historie aplikace. Pokud byste potřeboval s čímkoliv poradit, neváhejte nás kontaktovat na emailu [email protected], rádi Vám pomůžeme.
S přáním hezkého dne,
tým TESLA
- 2v1 - mopuje i vysává zároveň
- Přehledná aplikace v češtině
- Samo-vyprazdňování nečistot do dokovací stanice
- vysavač se dobře dostane i do rohů
- možnost volby jak no-go zóny tak i zóny bez mopování
- elegantní vzhled
- menší výdrž baterie při "turbo" režimu
Robotický vysavač s mopem je super pomocník do domácnosti. Velmi ušetří čas tím, že dokáže mopovat a vysávat najednou. Líbí se mi, jak mop vibruje, tudíž krásně setře i nečistoty a neslouží pouze jako "utření" prachu. Vysavač má velmi přehlednou aplikaci, která je celá v češtině - a plikaci lze navolit nejen výkon mopování a vysávání, ale také si upravovat mapu, kterou si vysavač naskenoval. Lze vytvářet v aplikaci no-go zóny ale i zóny bez mopování, což ulehčuje práci, že Vám při mopování vysavač nejezdí po kobercích. Je velmi praktické, že vysavač má dokovací stanici, kde se vysavač sám vyprázdní. Díky jeho tvaru se vysavač dostane i do rohů.
Výhody: hezký vzhled, samo-vyprádňování, 2v1 - mopuje i vysává zároveň, velmi přehledná aplikace v češtině
Nevýhody: ocenila bych možná vyšší kapacitu baterie
- baterka dlouho vydrží
- dobře se pohybuje a naviguje mezi nábytkem
- jde ovládát přes apku
- vysávání a mopování zároveň
- trochu hučí ale to se dalo čekat
Tenhle robotický vysavač a mop funguje parádně! Je chytrý…. vysavač si zmapuje celý byt a orientuje se bez problémů, do ničeho nenaráží a zároveň nic nevynechá. Nejvíc mě překvapilo, že na kobercích se automaticky zapne silnější sání, z toho jsem byl fakt čuměl. Výdrž baterie je super, 140 minut na jedno nabití je víc než dost. Ovládání přes appku je jednoduchý a pohodlný, a jde tam nastavit vše, co potřeba. Podle mě super investice, určitě se doma vyplatí.
- výdrž baterie
- vysává a mopuje zároveň
- nastavení v aplikaci
- rozpozná drobné předměty, kabely
- žádné nemám
Po tobotickém vysavači jsem se dívala již dlouho. Nakonec jsem zvolila Rowentu X-Plorer Al Animal. Díky svému tvaru se tento vysdavač dostane do všech rohů a zakoutí, které perfektně uklidí. Má pokročilou funkci mopování s vybrováním, díky kterému i skvěle vytře. Oceňuji, že vysavač zároveň vysává i mopuje, při jednom průjezdu. Přiu pravním použítí vše zmapuje a nahraje do aplikace, následně rozdělí prostor na místnosti, případně lze upravit. V místnosti nebo úseku, kde je konberec lze nastavit pouze vysávání, bez mopování. V aplikaci lze vidět i historii úklidů a pozorovat vysavč, kde zrovna uklízí. Spusiti lze na dálku a vybrat místnosti, které chci uklidit. Vysavač jsem vybrala také proto, že rozpozná malé předměty, kabely, boty a objede je. Bohužel nepovysává malé koberečky, protože je detekuje, jako předmět.
- Kvalita zpracování
- Výkon vysavače a volba jeho intenzity
- Výdrž baterie
- Uvedení do provozu
- Rychlost vysávání
- Funkce vytírání je spíše dodatek
- Výška vysavače
- Poměrně hlučný
- Občas problém s nasazením nádržky na vodu
Vysavač dorazil v poměrně velké krabici, ale to je zcela pochopitelné vzhledem k obsahu krabice. Velmi kladně hodnotím uvedení do provozu, které zvládne opravdu každý. Byl jsem velmi překvapen, že pytlík na odpad již byl vložen a mě čekalo pouze zapojení do elektrické sítě, stažení aplikace a zapnutí robotu. O zbytek se postaral robot společně s aplikací sám. Návod je psán heslovitě a je možnost využít i videa natočené výrobcem.
Je potřeba ohranit místa, kam nechceme aby robot vjel, typicky koberec s vysokým chlupem.
Vysávání je opravdu předností tohoto modelu. Výkon je nadprůměrně vysoký a je skvělé, že se dá zvolit i intenzita vysávání. V kombinaci s tvarem vysavače do písmena D zajede opravdu kamkoliv. Téměř, jelikož výška vysavače je stejná jako u ostatních modelů, tak pod gauč stejně nedokáže zajet. Rychlost vysátí je nadprůměrná, samozřejmě záleží na terénu, který je zmapován. Velmi kladně hodnotím i možnost uložení více map v aplikaci, která je velmi intuitivní.
Funkce mopovaní je spíše jen bonus k vysavači, než plnohodnotná funkce. Se zaschlou špínou si neporadí ani pomocí vibračního modulu. Je možnost zvolit i intenzitu zvlhčení. Čmouhy jako takový nezanechává. Kladem je fakt, že v případě mopování rovnou i vysává před. Není potřeba jej pouštět dvakrát.
Hluk je průměrný, při vysypávání je hluk značný, ale jedná se pouze o pár vteřin.
Navigace robota je na výborné úrovni a nestalo se mi, že by někdy do něčeho narazil. Ani v případě bot. Nicméně ponožky většinou stejně přejede a zasekne se. VV
vše dorazilo v pořádku
dodány i náhradní díly
- Výrobek vrácen, nelze nabít. Objednán nový.
1. Sencor Robotický vysavač SRV 2230TI - super kvalita po třech letech, ale rozbila jsem.
2. Proto Sencor SRV 1550WH - krásný, ale nevysával, narážel, lištu nepřekonal (?). Vrácen. :-/
3. Sencor SRV 3150OR - super! Vysává, hbitý, senzory o level výš než č. 1.
Prach, kamínky, hlína, i jemný prach - vše vysaje. Pro alergiky výhra.
Fci vytírání nehodnotím - nepoužívám.