Nejnovější recenze ze sekce Robotické vysavače
Po několika málo dnech upadlo přední kolečko. Jinak by byl přístroj skvělý.
Reakce značky Niceboy
Děkujeme za hodnocení a recenzi robotického vysavače Niceboy ION Charles i6 Black.
Vámi zmíněné komplikace nás velice mrzí a omlouváme se! Pěkný den. Niceboy
- Špatná kvalita produktu, malá nádoba na prach
- dobrý centrální kartáč (kombinovaný na podlahu/koberec)
- 2 smetancí (nametací) kartáčky
- dálkové ovládání
- jednoznačně není 2 v 1, buď vytírá nebo vysává, dohromady prostě ne
- Ztratí se když přesunete základnu a musíte znova namapovat
Kupoval jsem tento vysavač pro důchodce, takže priorita byla jednoduché ovládání, což dálkový ovladač plní. 1 klik na paly a provádí úklid. Mobil a aplikaci tak moc nepotřebujete.
Jednoznačný průser je, že vysavač není 2 v jednom, a prohazování nádob na vytírání nebo vysávání mě dost vytáčí. Na druhou stranu vysává fakt dobře, chlupy koček se na centrální kartáč tolik nechytají jak na vysavač s trubokartačem. Po úklidu 39m2 (12m2 koberec) je plná nádobka prachu a chlupů a úklid je i vidět. Na střední výkon vysávání není nijak zvlášť hlučný, na sledovaní televize to asi nebude, ale pohoda. Vytírání je mnohem tišší, ale přijde mi že není tak kvalitní, spíš takové šup šup. Setře, ale zaschlou skvrnu jen tak dolů nedostane. To bude asi třeba pojistit občas vlastním úklidem.
Za 5,5 tis to není tak strašný, nicméně to přehazování nádobek je blbý.
PS: hodně lidí si stěžovalo údajně na aplikaci do mobilu, ačkoliv jsem zkušenější uživatel, nevidím v ní problém, spíš mi přijde jednoduchá jak facka. Namapujete prostory a lehce si doplníte zakázané zóny, virtuální zdi nebo nemopované zóny (koberec)
- vizuál
- chybí mi manuální ovládač
Robotický vysavač Rowenta X-Plorer S240+ mě mile překvapil svým sacím výkonem. Skvěle si poradí s nečistotami a zanechá podlahy opravdu čisté. Oceňuji také možnost propojení s bezplatnou aplikací, kterou si snadno stáhnete do telefonu. Díky ní můžete sledovat, jak a kde právě váš vysavač pracuje, a to i když nejste doma.
Co mi ale trochu chybí, je možnost ovládat vysavač ručně, například pomocí ovladače. Ráda bych ho nasměrovala na konkrétní místo, aby oblast vysál vícekrát.
- snad bude splňovat inzerované vlastnosti, nevím
- V balení chybí český manuál, pouze vícejazyčný bez českého
V balení chybí český manuál, nebylo možné vysavač vyzkoušet
- Funkční a za docela dobrou cenu proti konkurenci. S vysáváním jsem spokojený, pro menší byt dostatečná výdrž baterie.
Reakce značky Niceboy
Děkujeme za hodnocení robotického vysavače Niceboy ION Charles i6 White. Pěkný den. Niceboy
- snadné spuštění
- ovládání i mimo domov
- dokovací stanice, která vše vysaje
- vytírání
- při přejezdu místností v režimu mopování se nezapnou vibrace na mopu, musí pse pozastavfit a znovu spustit
Vysavač dorazil v pořádku. Návod je srozumitelný a včeštině s možností zhlédnout vše na videu. Po Zapnutí vysavač nenalezl dokovací staníci a motal se po místnosti, , po restartu zase vše v pořádkuSnadná montáž. Spárování s aplikací neproběhlo na poprvé, musel jsem zařízení restartovat a po té vše proběhlo v pořásku, Návod je také precizní s odkazem na video. po zapojení měl vysavač problém nalézt dokovací stanici, po restartu zase vše v pořádku. Aplikace j v čestině a celkem přehledná. Vysavač si parádně zmapoval místnosti při první vysávání. parádně se vyhýbá všem překážkám a v podstatě se nikde nezasekne. Zasekl se akorát na podložce pod miskou pro žrádlo, která má vyvýšený okraj a je lehká a při pokusu z ní ji tahá za sebou- nastavil jsem pro tuto oblast místo bez úklidu a krásně vše objede. Mohu jen doporučit.
- velmi výkonný
- jednoduchý na ovládání
- velká úspora času
- nelze použít saponát či jiný čistící prostředek
- nevjede pod sedačku
Robotický vysavač byl výborná volba, pracuje efektivně, rychle a výkonně, ovládání je zcela jednoduché, také údržba a manipulace s robotem je téměř intuitivní. Je určitě tišší, než klasický vysavač, což je velké plus. Výhodou je také čištění podlah vodou. Ušetří velké množství času! Za sebe rozhodně doporučuji výběr tohoto vysavače!
- snadná istalace
- vysává a vytírá
- laserová navigace + kamera
- výdrž baterie
- tichý chod
- velmi propracovaná aplikace
- žádné
Robotický vysavač, který vysává a zároveň vytírá. Za mě top volba. Při vytírání nedělá žádné šmouhy. Krásně se orientuje v prostoru, překážkám se dobře vyhne díky laserové navigaci a kameře. Aplikace je skvěle propracovaná, je v češtině. Vysavač se dá ovládat hlasem.
- Výkon
- Funkce
- Design
- Manipulace
- Údržba super
Zakoupila jsem tento super roboticky vysavač Rowenta X-Plorer S220-AL 5600 PARR9485WH.. je Opravdu skvělý :) má velmi snadnou instalaci. Tento vysavač má super funkce,což je velké plus.. vypadá dokonale je tichý.. vysává naprosto super,jsěm velmi spokojená,doporučuji
- vibrační mop
- automatické vysypávání odpadu
- široký elektrický kartáč
- boční kartáč
- laserová navigace
- doba provozu
- tichý chod
- aplikace v češtině
- trochu hlučnější při vyprazdňování sběrného koše
Robotický vysavač, který vysává a vytírá zároveň. Ideální pomocník do domácnosti se psem a dětmi. Je perfektní. Překážkám se úžasně vyhne, skvěle se orientuje díky laserové navigaci po prostoru. Krásně vysavá v rozích a kolem nábytku. Skvělé je automatické vysypávání odpadu, není potřeba každý den čistit. Aplikace k tomuto vysavači je velmi dobře zpracovaná, ovládání vysavače je velmi jednoduché. Aplikace je v češtině. Dá se ovládat hlasem. Lze si nastavit bodové vysávání, vytírání.
Nejde sparovat s Wi-Fi,při úklidu místnosti ho musím pustit třeba 3x aby to bylo dobře uklizené.
- Samovyprazdňovací stanice
- Tichý provoz
- Ovládání přes Apple HomeKit
- AI navigace pro lepší orientaci
- Mop se nezvedá při přechodu na koberec
- Stanice je při vyprazdňování trochu hlučnější
Po měsíci používání Rowenta X-Plorer S220+ AI 5600 PA můžu říct, že je to výborný pomocník v domácnosti. Hlavní věc, kterou si pochvaluji, je vibrující vytírání. Podlahy zůstávají po úklidu krásně čisté a bez šmouh. AI navigace funguje spolehlivě, vysavač se hezky orientuje a zvládá úklid efektivně.
Velkým plusem je pro mě také samovyprazdňovací stanice. To je úžasná funkce, která eliminuje nutnost neustále vysypávat nádobu na prach – vysavač si to zvládne sám. Ovládání přes Apple HomeKit je snadné a intuitivní, což se mi jako uživateli Apple produktů velmi líbí.
Na druhou stranu, aplikace by mohla být trochu propracovanější. Chybí tam například možnost nastavit, kolikrát chci místnost vytřít. Co mě také trochu mrzí, je couvání do dokovací stanice, které někdy komplikuje vyjmutí mopu, když se vysavač už zacouvá.
Kladné body:
• Vibrující vytírání
• Samovyprazdňovací stanice
• Ovládání přes Apple HomeKit
• Spolehlivá AI navigace
Záporné body:
• Omezené možnosti nastavení aplikace
• Couvání do dokovací stanice ztěžuje vyjmutí mopu
- Vibrující vytírání bez šmouh
- Tichý provoz
- Rychlé a efektivní vysávání
- Propojení s Apple HomeKit
- 15letá garance opravitelnosti
- D tvar a velké kartáče
- Omezené možnosti nastavení v aplikaci (nelze nastavit počet vytření)
- Mop se neumí automaticky zvedat při přechodu na koberec
- Vysavač při couvání do stanice znesnadňuje snadné vyjmutí mopu
Rowenta X-Plorer S220 5600 PA se pro mě stala nepostradatelným pomocníkem v domácnosti. Největší výhodou je pro mě vibrující vytírání, které zanechává podlahy krásně čisté a bez šmouh. Také mě potěšil tichý chod, díky kterému se nemusím bát rušit ostatní členy domácnosti, což bylo u mého starého vysavače problém.
Velkým plusem je propojení s Apple HomeKit – s pomocí Siri mohu vysavač snadno ovládat, aniž bych musel otevírat aplikaci. Kromě toho mě potěšila 15letá garance opravitelnosti, a díky promyšlené konstrukci, kde je vibrující motorek mimo hlavní tělo, vím, že v případě potřeby bude oprava jednoduchá.
Co se týče aplikace, je velmi intuitivní, ale chybí mi pokročilejší možnosti, například možnost zvolit počet vytření jedné místnosti. Drobnou nevýhodou je, že vysavač při couvání do dokovací stanice poněkud komplikuje snadné vyjmutí mopu, což může být někdy nepohodlné. Také bych uvítal, kdyby se mop automaticky zvedal při přechodu na koberec – to by značně zjednodušilo používání.
- Jsem moc spokojená s robotem, dělá co má. Během ani ne 2minut si načetl mapu celého bytu, bez toho aby objížděl každý roh a kout. Funguje přesně jak má- intuitivně. Používaný je denně ve 2 nejfrekventovanějších místnostech v bytě. Úklid chlupů od dlouhosrsté kočky zvládá na jedničku. Drobky od dcery taky pěkně uklidí. Aplikace funguje bezvadně -intuitivně se dá navolit jaký úklid má probíhat a s jakou intenzitou.
- Nemá problém se vrátit v pořádku do dokovací stanice
- Do ničeho nevráží, vždy si překážku načte laserem a objede ji.
- Nikde se zatím nezasekl- zvládá i vyšší přejezdy a nerovnosti
- Mohu vklidu dělat jinou činnost a nechat robota pracovat
- Mop jsem použila jen 2x (kvůli mopovaní jsem si ale robota nekupovala- ale celkem i dobře vytřel) i když jakoby za sebou táhne mokrou hadru
Jsem zatím spokojená, vysavač mám teprve krátkou dobu
- Dostatečná výdrž baterie
- Dobrý výkon
- Kvalita vysávání
- Zatím žádný
Za mě dobrý nákup za solidní cenu. Robotický vysavač funguje perfentně jak přes aplikaci, tak přes tlačítka na svém těle. Pokud si dobře připravíte vysávaný prostor, tak je precizní a nevynechá jediné místo kam se vejde. Účinost vysávání je dostatečná, což platí i o výdrži baterie. Jednou jsem si všiml, že robot bočním smetáčkem z vysávaného místa vymetl nějaký kousek nečistoty, ten se odmrštil do prostoru, kde již měl vysáno a ten tam již zůstal. Což neberu jako nějakou nevýhodu, ale spíš to, že se to může stát a není to známka toho, že vysavač odvádí svou činnost špatně.
- Jednoduché ovládání
- Při standardním režimu trochu hlučný
Vysavač se snadno instaluje a nezabírá moc místa. Dobře projede pod nábytkem na nožičkách. Vysávání i mopování jsou dobře provedené. Aplikace se snadno ovládá, QR kódy vedoucí na videonávody jsou dobře zpracované a užitečné. Při standardním režimu je trochu hlučný, ale funkce Eco je znatelně tišší.
- vysává i vytírá
- 2 boční kartáče
- možnost tichého vysávání
- filtry i nádobu lze umýt
- stalo se mi, že zbytek vody i s mopem zůstal v nádobě přes noc, do rána pod ním loužička naštěstí nebyla
- vysbírá i vlasy (30 cm bez zamotání do kartáče) a jemný prach, který odpadne při čištění filtru sušičky
- mopování je sice jen stírání vlhkým hadříkem, ale překvapilo mě, jak špinavý je - prach z okolních polí nebo i žlutý saharský písek
- pro mopování je možno přidat do vody nepěnivý čistící prostředek, super, když má člověk doma zviřátko;
- oproti mému starému vysavači vysává i docela těsně podél stěn a skříní (ale zabloudil pod židlí )
- nutnost aplikace, jinak nelze nastavovat stupně vysávání nebo vytírání
- spojení vysavače s aplikací funguje pouze na 2,4G
- na webu Niceboy není v nabídce žádné dokoupitelné příslušenství pro I10, takže si musíte vystačit s dodanými náhradními kusy. Hlavně by to chtělo náhradní duální nádobu.
- pokud napřed vysavač použijete na vytírání a pak zjistíte, že byste chtěli vysát koberec, máte smůlu, nádobka bude zespodu mokrá/vlhká
- načasování úklidu dává smysl pouze, pokud chcete vysávat; pro vytírání je třeba naplnit nádobu vodou, nasadit mop a co nejdříve spustit, jinak voda protéká do mopu a prvních pár metrů vytírání bude opravdu hodně mokrých
- duální nádoba na vodu a prach je pro mne peklo, když naplním nádobu vodou a nesu k vysavači, voda z nádoby odkapává na zem; pokud po skončení úklidu zůstane v nádobě voda, je třeba ji napřed vylít horním plnícím otvorem, a při otáčení nádoby nad umyvadlem se z ní sypou drobky; poté chci vysypat smetí z potečené nádoby a jsme špinaví já i nádoba;
- nádoba je uvnitř divně členitá, není zcela hladká, je tam jakýsi šev a v zadní části výklenek (vylívací otvor), vymetání kartáčkem chce grif;
- nastavení intenzity vysávání: tichý - střední - vysoký; default je na tichý, což mi hlasitostí připomíná můj starý robzone, ale niceboy nenasbírá tolik smetí. Při zvýšení na "střední" řval jak ruční vysavač, při zvýšení na "vysoký výkon" žádná změna oproti " střední", ale při opětovném snížení na "střední " došlo k poklesu hluku.
- pro vytírání jsou také 3 stupně intenzity, nevidím příliš velký rozdíl v mokrosti podlahy ani podle zbytku vody v nádobce;
- pro vysávání jsou k dispozici 3 středové kartáče, používám kombinovaný chlupy/guma na hladké podlahy, je tam ještě i celogumový;
- na koberec celochlupatý kartáč: poprvé bylo vše ok a při druhém použití robot každé 2 metry hlásil, že je třeba kartáč uvolnit, přitom na něm nebyl ani vlásek
Můj druhý robotický vysavač, chtěli jsme něco jednoduchého pro použití ve středně velkém bytě. Po předchozích zkušenostech s Robzone srovnávám takto: tento vysavač je hlučnější a nenasbírá tolik smetí ( nebo už tolik nedrobíme?), čištění je ale dost otravné (robzone měl oddělené nádobky na prach i vodu a bylo to v pohodě). Pokud je člověk nadšenec pro věc a vyhraje si s tím, že pro účely mapování otevře všechny dveře a odstraní i překážky (židle), lze vysavač poslat na specifické místo vysávat, mapa je ale hrubší a aplikace i po měsíci používání nepříliš intuitivní. Za ty peníze (7,5 po slevě) bylo mé očekávání větší.
Reakce značky Niceboy
Děkujeme za hodnocení a doporučení robotického vysavače Niceboy ION Charles i10 Black. Pěkný den. Niceboy