Poradna Xiaomi Mi Mop Pro White

Autor: Jozef | Vloženo: 17.12.2020 000 18:42 | Témata: Poradna Xiaomi Mi Mop Pro White

Jozef

Rezim STANDBY

Zdravim, zaobstaral jsem si tohohle pomocníka do domacnosti, všechno v poradku, ale chci se zeptat: Proč se vysavač po uklidu a návratu zpatky do dokovací stanice nevypne, nebo neprepne do režimu standby? Pokud ho nechci den-dva používat, zda se mi zbytečné, aby byl stale ON. Pokud ho ale manuálne vypnu, nemužu ho ovádat pres aplikaci. Je nejaké rešení? Dekuji za odpoved.

  • 18. prosince 2020 - Oficiální zástupce obchodu ROBOT WORLD

    Dobrý den,

    robot je po zajetí do dobíjecí stanice v pohotovostním režimu, tak aby mohl v případě potřeby reagovat na Vaše povely. Žádný úspornější režim po nabití nemá.

    S přáním pěkného dne
    Robotworld s.r.o.
    www.robotworld.cz




    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Jozef

      18. prosince 2020 - Jozef

      V navodu na pouzití se pise, ze robot po zajeti do dokovaci stanice zustava v zapnutem stavu, neprepne se do žádneho pohotovostního režimu. Prave proto sem se ptal, prijde mi to nelogické, aby byl robot naporad napojený v síti, když se realne používa v prumeru jednou za cca 3 dni. Prijal bych neco jako vypnutí do usporneho režimu, neco jako televize.. Dekuji za vaši reakci.


    • Peter

      30. prosince 2020 - Peter

      Dobrý deň,ako ste to vyriešili prosím vás,riešim práve toto isté. Ďakujem


    • Jozef

      31. prosince 2020 - Jozef

      Moznosti mate dve:. nechate robot v dokovaci stanici pod proudem v siti ( bude ale naporad v režimu ON), nebo tak jak to delam ja po nabití robota v dokovaci stanici vytahuji adapter ze site, robot se po kratkem case vypne sam, nebo ho vypnu manualne- stlacenim tacidla power po dobu asi 3 sekund. Nevyhoda miho reseni je, ze robot na dalku nezapnete- nespustite ho a ani naprogramovat uklid nebude mozne. To mi ale neprekazi, protože mame dve male deti a pred zahajenim uklidu robotem musim skontrolovat prostor, co vse se nachazi na zemi a mohlo by to robota zastavit, nebo mu stezit uklizeni ( obleceni, hracky, lebo, taky zvednout židle na stul, aby byl uklid dukladnejši..). Jine reseni jsem nenasel, Pokud je pripojeny v siti v dokovaci stanici, režim standby nepozna, co je taky napsany i v manualu. Preju hezky den


    • Peter

      15. ledna 2021 - Peter

      Ano na tuto moznost som prisiel aj ja, Ak som ale nabijaciu stanicu po ukonceni nabijania vypol aspon na noc, robot sa sam nevypol ale stav baterie klesol zo 100 na 68 percent co sa pri vypnuti robota nestalo, preto by som rad vedel kolko vela elektriny zerie robot v rezime ked je iba na nabijacke a caka kym mu dam nejaku pracu? Toto asi zistim ked si realne porovnam aspon mesacnu spotrebu ci to je nejake extremne alebo nie.


    • Jozef

      16. ledna 2021 - Jozef

      Adaptér (trafo) nabijeci stanice ma prikon 24W. Tudiž je to srovnatelne s napajenim napr. wifi routeru. Já zatim robot vypinam maualne, zmáčknutim tlacidla ON/OFF po dobu 2-3 sekundy, tehdy robot zahlási "power off" a nevybíji se. Pak až vytahnu adapter ze site. Nekdy se ale robot bráni, tehdy stači odsunout robot par cm od nabijeci stanice a pak vypnout, jak jsem popsal. Doposud jsem jine reseni nenasel, jak robot vypnout do rezimu standby. Pokud ho nechate naporad v rezimu on v siti, nevim, jak na to bude reagovat baterie, zdali to nebude negativne pusobit na jeji zivotnost ( jako by jste nechali naporad telefon nabijet, to nedoporučuje žadny vyrobce). Hodnotim to jako velice smutne reseni tohoto typu vysavace, kde asi vyrobce zapomel na rezim STANDBY.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.